Majčinstvo donosi puno sreće, smeha i emocija ali i ozbiljan posao - govore mnoge žene, a nova studija ih ispravlja: majčinstvo nije kao ozbiljan posao nego se može uporediti sa dva i po ozbiljna posla.

Vreme koje majke provode na poslovima koji imaju veze sa roditeljskim obavezama jednako je radnoj nedelji od 98 sati. Ako to uporedimo sa prosečnom radnom nedeljom od 40 sati, shvatamo da je to dva i po puta više. U prevodu, to bi bilo kao da žena svakog dana u nedelji radi 14 sati.

Američko istraživanje o 2.000 majki dece uzrasta od 5 do 12 godina pokazuje da prosečna majka ustaje u 6.23 i do 8.31 obavlja majčinske obaveze. Za sebe uspeva da obezbedi samo sat i sedam minuta dnevno, a čak 40 odsto oseća da njihovim životom upravlja lista obaveza kojoj nema kraja.

Ovo nije prva studija tog tipa. Studija iz 2013. godine pokazala je da se na spisku obaveza jedne majke nađe 26 zadataka, što uključuje pravljenje doručka, užine, pamćenje važnih datuma.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama