Godinama se činilo da je bolje venčati se kasnije. Međutim najsvežiji podaci istraživanja američkog Univerziteta Utah ukazuju na to da su oni koji brak sklope nakon 32. godine u većoj 'opasnosti' da će se razvesti od parova koji se venčaju u kasnim dvadesetima.

Koja je onda idealno doba za ulazak u brak i najmanju šansu za razvod? Između 25. i 32. godine, a u toj računici u obzir su uzeti društveni i demografski faktori poput seksa, rase, strukture porodice, religije, seksualne prošlosti i veličine mesta u kojem osoba živi. 

Pogledajte i Prosidba koja je rasplakala svet: Voleo bih da si ovde, da mi predaš svoju devojčicu (VIDEO)

"Za gotovo svakoga kasne dvadesete čine se kao najbolje godine za ulazak u brak", ističe  H. Volfinger, vođa istraživanja. 

Nudi i objašnjenje zašto je ljudima koji se venčaju u srednjim tridesetima teže ostati u braku. Kaže da oni koji čekaju srednje 30-e da bi sklopili brak možda nemaju predispozicije za brak, bilo zbog teške ličnosti ili teškoća s uspostavljanjem međuljudskih odnosa te stoga kod njih postoji veći rizik od razvoda.

Uz to, ističe da se neke osobe u tridesetima koje bi i bile dobar bračni partner osećaju sasvim dobro i kao samci ili im odgovara da žive u vanbračnoj zajednici. Neki se pak ljudi koji odlažu brak toliko naviknu na samački život da ne budu dobri bračni partneri ukoliko se ikada odluče braku dati šansu.

Izvor: Zadovoljna

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama