Koronavirus najnovije

Suzan Golombok, profesor Univerziteta u Kembridžu, uložila je 35 godina u istraživanje porodičnog života širom sveta da bi ispitala mogućnosti dece u različitim porodičnim okruženjima. 

Njen zaključak bio je: 

Deca će svoj potencijal najbolje ostvariti , sigurnost i podršku, nezavisno od strukture porodice; isto tako, predrasude i dikriminacija loše se odražavaju na ličnost deteta bez obzira na strukturu porodice u kojoj živi. 

Tokom istraživanja, Suzan je ustanovila sledeće: 

- Deca od 10 i 17 godina starosti koja rastu u lezbijskim porodicama ispoljila su znatno manju zastupljenost bihejvioralnih problema od ostalih vršnjaka, a sedamnaestogodišnjaci su pokazali bolje socijalne i akademske veštine. 

- Majke dvogodišnjaka nisu ispoljile veću stopu roditeljskog stresa, anksioznosti ili depresije od udatih majki. 

- Deca iz gej brakova nisu ispoljila nikakve razlike u eksternalizovanju ili internalizovanju različitih problema u odnosu na decu koja su odrastala u porodicama drugačije strukture. Isti zaključak doneli su i nastavnici i roditelji i brojni staratelji dece, poput rodbine, bebisiterki itd.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama