Agencija ComRes je za Bi-Bi-Si sprovela istraživanje o tome koje bi pesme mogle delovati kao lek kod osoba koje pate od depresije. Ispitanicima je ponuđeno deset popularnih kompozicija za koje je već ranije utvrđeno da poboljšavaju raspoloženje.

Pogledajte i 8 simptoma depresije u trudnoći

Više od čak dve trećine učesnika u ovom zanimljivom istraživanju, koje je, doduše, sprovedeno na malom uzorku, reklo je da uživa u slušanju muzike u trenucima kada se ne oseća dobro. Uz to, čak 81 procenat učesnika u anketi veruje da muzika može okrepiti dušu u momentima kada prolazimo kroz težak životni period.

Pogledajte i Zbog čega jedna devojčica plače uz muziku? (VIDEO)

Kako su pokazali rezultati, pesma koja najbolje deluje na raspoloženje je "Bohemian Rhapsody", sa albuma A Night at the Opera britanske grupe Queen.

Saznajte Sve o razvoju muzikalnosti kod školaraca

Na drugom mestu je pesma Dancing Queen grupe ABBA.

Pogledajte i Bebino slatko buđenje uz muziku i đuskanje! (VIDEO)

Treće mesto zauzeo je Farelov hit Happy, uz koji smo svi igrali proteklog leta!

Na listi  su još i pesme Boba Marlija, Robija Vilijamsa i Majkla Džeksona, kao i dela klasične muzike.

Koji su simptomi postporođajne depresije?


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama