Istraživanje koje je sproveo u Americi "Dnevnik kliničke endokrinologije i metabolizma" pokazuje da prvorođena deca imaju veći rizik oboljenja od dijabetesa i visokog pritiska u odnosu na mlađu braću i sestre, i to zbog toga što teže primaju hranljive materije još dok su u maminom stomaku.

Pogledajte i Mlađa deca dižu pritisak starijoj

Studija je pokazala i da prvo rođenje na neki način priprema matericu za buduće bebe, pa se apsorpcija nutrijenata u daljim trudnoćama poboljšava.

Upravo zato prvorođena deca sklonija su alergijama, pogotovo na hranu, ali postoje i dobre stvari kod prvorođenih mališana, prenosi Blic Žena. Naime, starija deca često imaju viši koeficijent inteligencije od mlađe braće i sestara, a premda nekad izgleda da su im mlađa deca najdraža, roditelji najstariju decu i najviše cene.


Pogledajte i Mamino dirljivo pismo mlađem detetu: Izvini zbog...

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama