Prosečan stanovnik Srbije provede pet sati menjajući kanale svakog dana! Kako se navodi u izveštaju koji je objavio RTL, u Srbiji građani prosečno provedu ispred televizora 302 minuta dnevno, što je za četiri minuta više od građana Amerike, a dvadeset minuta minuta manje od rekordera - Rumunije.

Pogledajte i Kako pet dana bez televizije i kompjutera utiče na emocionalne veštine?

U okruženju, najbliži su nam Mađari, ali su oni u zaostatku za skoro pola sata. Austrijanci upola manje vremena od nas provode ispred malih ekrana. Krivulja u grafikonima vremena gledanja televizije raste što su gledaoci stariji, pišu "Novosti".

Inače, Srbija ima i najviše televizijskih kanala po stanovniku.

Pogledajte i Umirivanje gledanjem televizije ima izuzetno štetne efekte

Domaći kulturolozi, istraživači medija i psiholozi, naš fenomen tumače time da se usamljeni ljudi lako prepuštaju televizijskoj anesteziji. Ovaj "lek" pogodan je za primenu u slučaju praznih džepova, s obzirom na to da je televizija veoma jeftin izbor zabave.

Pogledajte i Uticaj pasivnog gledanja televizije na decu

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama