Istraživanje koje je sproveo britanski sajt VoucherCloud, u kojem je učestvovalo 1.732 osoba starosti od 18 do 39 godina, pokazalo je da žele da prvo dete dobiju, u proseku, u 29. godini, dok žene veruju da je je 32. godina idealno vreme da se ostvare u ulozi majke.

Anketa je, dalje, otkrila da muškarci žele da postanu očevi najkasnije do 35. jer veruju da će kasnije biti prestari za roditeljstvo, dok pripadnice nežnijeg pola pomeraju tu granicu do 41. godine.

Ipak, i jedni i drugi se slažu da je idealno imati dvoje dece..

"Uloga oca je muškarcima sve privlačnija, posebno kada imate u vidu primere Dejvida Bekama i Breda Pita, koji se u tome odlično snalaze. Nije čudno što muškarci sve više uživaju u očinstvu i što se lako nose sa izazovima koje ono donosi", rekao je predstavnik ovog sajta.

"Na profesionalnom planu, postoji ogromna razlika, u poređenju sa prethodnim godinama. Ženama je danas važno da izgrade karijeru, posebno što izdržavanje deteta puno košta. To objašnjava zašto se rađanje odlaže", zaključio je on.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama