Aplauzom i uz lepo raspoloženje prisutne dece danas je u Kombank Dvorani u Beogradu svečano otvoren 15. Dečiji filmski festival KIDS FEST koji će trajati do nedelje 20. oktobra u bioskopima širom Srbije, od Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, do Niša, Kragujevca i drugih gradova. 

Ambasador festivala, poznati glumac Ivan Jevtović proglasio je festival otvorenim rekavši da je uvek voleo da provodi vreme u bioskopu i da mu je velika čast što je predstavnik ovakvog lepog filmskog događaja: "Oduševljen sam što sam dobio svoju poziciju da budem ambasador 15. KIDS FEST-a u čast dramske umetnosti, pozorišta i filma koji definitivno mogu i treba da menjaju našu stvarnost. Ne zaboravite mogućnost da svakog dana, ukoliko možete dođete u bioskopsku salu."


Foto: Promo

Ivanu se na sceni pridružila i Mina, devojčica koja je svoj prvi rođendan proslavila na prvom KIDS FEST-u, a danas puni petnaest godina kada i KIDS FEST započinje svoje 15. izdanje. Prisutna deca otpevala su rođendansku pesmu i nakon zajedničkog duvanja svećice Mina im se obratila rečima:

"KIDS FEST je meni i mojim prijateljima učinio odrastanje mnogo lepšim. Ne sećam se svog prvog KIDS FEST-a pošto sam bila jako mala, ali slike koje imam govore da sam se divno provela. Sećam se ostalih festivala kada sam išla sa svojim roditeljim, školom i drugarima kao i vi sada i bilo je divnih filmova i još boljeg druženja." 


Foto: Promo


Foto: Promo

Punih sedam dana, od 14. do 20. oktobra publika će moći da uživa u brojnim evropskim i američkim naslovima, kako animiranim tako i igranim filmovima, sinhronizovanim i prevedenim na srpski jezik. Osim filmskog programa ovogodišnji festival prate i kreativne radionice i aktivnosti.


Foto: Promo

U narednom periodu u Kombank Dvorani svi zaintereovani mogu da pogledaju izložbu radova osnovaca koji su na temu "Mali korak za tebe, veliki za detinjstvo" kreirali Mesec i zvezde od recikliranog materijala.


Foto: Promo

PROGRAM 15. KIDS FEST-a MOŽETE PRONAĆI NA ZVANIČNOM SAJTU FESTIVALA  http://kids-fest.com/

Yumama vas vodi u bioskop!

Poklanjamo vam tri puta po dve karte za projekciju tri filma:

- "Binti" (danas, 15. 10. u 17 h)

- crtani "Pat i Mat: Zimska radost" (sreda, 16. 10. u 15.30 h)

- "ABIGEJL" (četvrtak, 17. 10. u 18 h)

Čitateljke koje prve na Yumaminu Fejsbuk stranicu ili na mail redakcija@yumama.com pošalju tačan odgovor na pitanje: Ko je ambasador ovogodišnjeg Kids Festa? dobiće po dve karte za projekciju navedenih filmova u Kombank Dvorani.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama