Nadutost, usporena probava, ali i druge probavne tegobe javljaju se kao posledica loše ishrane. Druge namirnice mogu sanirati nastalu štetu.

Ubrzan način života, zbog kojeg nemamo vremena za konkretne obroke, tera nas na pribegavanje brzim zalogajima koji često i nisu najzdraviji izbor.  Healthdigezt.com navodi kako s nekoliko ključnih namirnica možemo poništiti delovanje onih nezdravih.

ČIA SEMENKE

Sa samo dve kašike čia semenki, svom organizmu ćete pružiti dovoljno vlakana koja će uticati na probavu, a zbog antioksidansa koje sadrže, čia semenkama rešićete se toksina iz tela.

SUPA U KOJOJ SE KUVALO MESO

Bilo da ste kuvali piletinu, teletinu ili ribu u vodi, ona će biti bogata nutrijentima, a budući da je jednostavno probavljiva, telu će trenutno pružiti potrebne nutrijente.

MORSKO POVRĆE

Morska trava jedino je povrće koje je bogato vitaminom B-12 i koje će vas rešiti tromosti i nadutosti. Osim toga, bogata je kalcijumom, fosforom, magnezijumom i kalcijumom te je dobra za celokupno zdravlje.

SOK OD ALOE VERE

Sok od aloe vere odličan je za čišćenje creva, a umanjuje i upale te štiti creva. Uostalom, ovaj sok povećava i količinu dobrih bakterija u crevima te na taj način pomaže prilikom probave.

ČAJ OD MASLAČKA

Ispijanjem čaja od maslačka eliminisaćete nadutost i nakupljanje vode u telu, a pripremanjem čaja od korena maslačka očuvaćete zdravlje stomaka, ali i postaknuti telo na mršavljenje.

ORASI

Konzumacijom oraha rešićete se problema povezanih s osetljivim želucem, ali i nadutosti.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama