Detinjstvo današnjih generacija se dosta razlikuje od odrastanja njihovih roditelja. Mnogi će se složiti da je nekada bilo opuštenije i bezbrižnije bez strahova sa kojima se suočavaju današnji mališani.

Moderno vreme i doba digitalizacije promenilo je svet, te su danas deci dostupni pametni telefoni, laptopovi i društvene mreže. Stoga, mnoga deca sve više vremena provode kod kuće za računarom, nego na igralištima i ulici.

Iako često izgleda da je tada detinjstvo bilo bezbrižno, većini današnjih roditelja diže se kosa na glavi od stila odgajanja 80-ih i 90-ih.

Puštali su decu da sama ostaju kod kuće

Tada je bilo uobičajeno da roditelji ostavljaju decu samu kod kuće dok su oni na poslu. Mališani su znali kada se vrate iz škole da obavljaju kućne poslove i ponekad i sami sebi naprave brzinsku večeru.

Sami su vozili bicikl bez kacige

U osamdesetim i devedesetim su postojale zaštitne kacige, ali ih mališani nisu nosili, niti su se roditelji opterećivali da li će dete zaraditi koju ogrebotinu ili masnicu.

Nastavak teksta pročitajte na sajtu Stil.kurir.rs

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama