U Beogradu je otvoren salon za uklanjanje neželjenih gostiju iz kose, prvi u Srbiji.

Pogledajte: I mame i tate iz Holivuda su imale ovaj problem!

Prema rečima Vladimira Gaćeše, vlasnika salona, pregledom kose pod uveličavačem počinje tretman uklanjanja vaški. Kada se vidi koliko su se namnožile, da li samo na nekim delovima ili po celom vlasištu, kao i u kakvom je stanju koža glave, kosu, kaže, „operu“ odgovarajućim sredstvom. Ako je reč o deci, preparat je obično od mineralnih ulja, dok za odrasle koriste preparate koji sadrže piretroide ili permetin. Kosu, potom, isperu, i na poseban način nanose specijalni, gust balzam.

"Poslednji i najvažniji korak tretmana je tehnika iščešljavanja mokre kose gustim čeličnim češljem. On je 'zakon', čelična 'inkvizicija' za vaške. Ova tehnika, čak, tačno propisuje kako da se kosa podeli na 'polja', kao i kako i pod kojim uglom je 'napadamo' češljem. Samo iščešljavalje, pak, može da traje i do sat i po. Sve vreme kosa se posmatra pod velikom lupom, a ako je neophodno, koristimo i pincetu", otkriva Gaćeša, kako prenosi Kurir.

Saznajte i Kako se boriti protiv vašaka

Vladimir Gaćeša, vlasnik salona, ne plaši se da će vaške "odneti" kući, a na pitanje kuda idu iščešljane vaške odgovara:

"Mrtve i umrtvljene su već posle tretmana gustim balzamom. A ako neka i preostane, sestra je vidi ispod uvećala i ukloni sa češlja, koji, inače čisti i ispira i tokom i posle tretmana. Završavaju, dakle, u slivniku. Nijedna ne preživi. U suprotnom nas dvoje bismo prvi 'stradali'."


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama