Sajam je organizovan od strane Centra za kulturu „Grocka“, u saradnji s Narodnom bibliotekom Srbije, Bibliotekom grada Beograda, kao i vodećim domaćim izdavačima, osnovnim školama i srednjom školom sa teritorije opštine Grocka.

Prva lokacija na kojoj će se ljubitelji knjige okupiti biće OŠ “Aleksa Šantić” u Kaluđerici, i to 13. i 14. maja, dok će 15. i 16. biti u OŠ “Nikola Tesla” u Vinči, 19. i 20. u OŠ “Ilija Garašanin” u Grockoj i 21. i 22. u Srednjoj školi “Grocka”.

Putujući sajam knjiga VOLIM DA ČITAM namenjen je osnovnim školama i srednjoj školi sa teritorije opštine Grocka, sa ciljem da se učenicima približi knjiga i izdavaštvo danas, poštujući interesovanja i saznajne potrebe mladih. Grocka je danas jedna od najmlađih beogradska opština po starosti stanovništva, a OŠ „Nikola Tesla“ najveća osnovna škola na Balkanu.

Imajući u vidu mali broj knjižara i slabu ponudu literature za mlade na teritoriji opštine Grocka, Putujući sajam knjiga pokazao se kao preko potreban i odlično prihvaćen program koji proprati oko 4.000 mladih iz navenih škola, i direktno utiče na njihove čitalačke navike. Renomirani domaći izdavači se svojim izdanjima na ovaj način predstavljaju ne samo velikom broju dece, već i njihovim roditeljima i predmetnim nastavnicima.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama