Filharmoničari su za decu koja pohađaju niže razrede osnovne škole pripremili simfonijsku bajku "Peća i vuk" Sergeja Prokofjeva. Ona će biti izvođena svakog radnog dana od 10 i 12 časova, a u ulozi naratora naći će se radijski voditelj Dragan Ilić, koji će mališane voditi kroz vedru priču o hrabrom dečaku i njegovom lovu na strašnog vuka. Za dirigovanje će biti zadužen Milan Nedeljković.

Školarci će, u sklopu Beogradske filaharmonijice, imati priliku da pohađaju koncertne časove iz muzičke kulture, a očekuje se da će im prirustvovati 4.500 mališana.

Već drugu godinu zaredom, Filharmonija misli i na svoju najmlađu publiku. Oni pomažu upoznavanje dece s klasičnom muzikom i filharmonijskim orkestrom, a zahvaljujući projektu „Bambi neguje buiduće šampione“ u okviru kojeg institucije koje edukuju najmlađe dobijaju podršku, kompanija „Bambi“ potrudila se da to upoznavanje bude još „slađe“ – mališani će dobiti svoje omiljene slatkiše.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama