Izložba umetničkih radova „Deca iz Arteljea“ biće održana od 8. do 14. oktobra u Kancelariji za mlade u Zemunu, Kosovska 9, a posetioci će imati priliku da vide likovna dela dece uzrasta od 5 do 12 godina, nastajala u periodu od septembra 2017. do jula 2018. godine.

Slikanje i drugi vidovi umetnosti oduvek se preporučuju kao jedna od najboljih terapija za opuštanje jer se tada oslobađaju mnoge blokade i otvaraju mogućnosti kojih nekada nismo uopšte svesni. O radu sa decom, Tatjana Trajković, osnivač Centra za umetnost i kulturu Artelje, kaže:

"Deci, posebno tinejdžerima, treba dati prostor u kome će se osećati sigurno i podržano. Umetnost je nešto što mnogi od njih doživaljvaju kao napor jer nisu na pravi način upoznati sa tehnikama i osećanjima do kojih prepuštanje kreativnom radu dovodi. To je za mene veliki izazov jer takvu decu treba naučiti da umetnost nije striktna i zacrtana i da mogu slobodno da greše i crtaju preko tih grešaka. U početku teško prihvataju da može da se crta bez korišćenja gumice ali vremenom naučimo i to. S druge strane, dolaze i izuzetno talentovana i opuštena deca, posebno predškolci koji još nisu “uvučeni” u školski sistem pa je rad sa njima potpuna inspiracija."

Ulaz na izložbu je besplatan, a organizaciju je podržala Kancelarija za mlade Zemun.

 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama