Od reditelja Kristofera Jenkinsa stiže nam avanturistička, ali i emotivna priča o dva izgubljena pačeta, slabašna i stara šesnaest dana. Či i njen mlađi brat Čao, odvojeni su od svog jata, zahvaljujući ludorijama prevelikog entuzijaste Penga, slobodoumne guske koja će radije da vežba akrobacije u vazduhu, nego da se pridruži ostalim guskama prilikom tradicionalne selidbe u toplije krajeve.

Uplašeni i usamljeni, u želji da se vrate svom jatu, pačići će zatražiti pomoć od Penga, koji će ih odbiti, jer ova dva mališana urušavaju njegov imidž odmetnika. Međutim, Peng zadobija tešku povredu krila koja će ga učiniti ranjivim. Tek tada on pristaje da pomogne pačićima da se vrate jatu i tako uz šetnju sa njima prikriva svoju povredu.

Od tog momenta njih troje će se upustiti u zajedničko putovanje, krčeći svoj put kroz prelepe kineske predele, u potrazi za svojim jatom a pod pritiskom zime koja dolazi.

Istovremeno, divlja Palasova mačka po imenu Banzu je u potrazi za lakim plenom, baš kao što su ranjena guska i bespomoćni pačići.

Ovo nije samo priča o dugom i teškom putovanju, već i avantura o pronalaženju puta kroz životne prepreke, o odgovornostima prema zajednici i porodici.

Yumama i Kombank dvorana vas nagrađuju:

Prve tri čitateljke koje na i-mejl: redakcija@yumama.com pošalju tačan odgovor na pitanje: Kako se zovu dva izgubljena pačeta, glavni junaci filma? osvojiće po dve karte za projekciju u subotu, 8.9. od 15h u Kombank dvorani!

Zajedno sa odgovorom pošaljite i Vaše ime i prezime i broj telefona.

Napomena: Dobitnici će biti obavešteni putem i-mejla.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama