"Strašne priče braće Grim", 20. februar u 17.00

Uzrast: 5-10

Režija: Mik Gordon

Scenografija: Igor Vasiljev

Kostimografija: Maja Mirković

Kompozitor: Igor Gostuški

Igraju:
Miloš Samolov
Jovo Maksić
Dušica Sinobad
Jelica Vučinić
Marijana Vićentijević Badovinac
Alek Rodić
Dušan Murić

Očaravajući svet narodnih bajki, sa svojim princezama i zlim maćehama, čarobnim šumama i mudrim starim kraljevima sastavni je deo detinjstva stotinama godina. Kao deca, slušajući narodne bajke, učimo kako da pričamo priče o misterijama sveta u kome živimo i o našim sopstvenim zagonetnim mislima i osećanjima. Svesni i nesvesno, narodne bajke upoznaju nas s pravom prirodom života. U ovoj predstavi deca će kroz pet strašnih bajki braće Grim: „Ivica i Marica“, „Zlatna Guska“, „Pepeljuga“, „Miš, ptica i kobasica“, „Čarobni stočić“ – naučiti da se dobrota nagrađuje, a zlo kažnjava, te da se oni koji su uvek dobri, ali i oni koji imaju hrabrosti da se poprave, nemaju čega plašiti. Ovu predstavu režirao je slavni britanski reditelj Mik Gordon, a prevod bajki radio je Đorđe Tomić.

"Tri praseta", 21. februar u 12.00

Uzrast: 3-8

Režija: Dragoslav Todorović

Total dizajn (lutke, scena i kostim): Irina Somborac

Muzika: Vladimir Pejković

Asistent režije: Goran Balančević

Tehnologija lutaka: Darko Ivanović i Goran Balančević

Igraju:
Miloš Anđelković
Goran Balančević
Aleksandra Anđelković
Nenad Radović
Miloš Anđelković
Aleksandra Anđelković
Jovo Maksić
Ljiljana Peroš
Nikola Stevanovski
Nemanja Brajović
Komšinice i komšije, psi i mačke...

"Lutkarski komad od tvrde građe" kako stoji u podnaslovu teksta koji je napisao Igor Bojović, na šaljiv i poučan način obrađuje čuvenu bajku o tri praseta, ali se bavi i temom napuštenih kućnih ljubimaca. Lutkarsku predtsvu koja izaziva podjednako oduševljenje kod  dece i roditelja režirao je Dragoslav Todorović. Za napetost i neizvesnost do samog kraja zaduženi su gladni i lukaviji Lija i Vuk, ali će naši dragi Gudonije, Trutonije i Cica Gica ipak uspeti da se izbave u čemu će im zdušno pomoći papagaj Arčibald i... pa neka to za sada ostane tajna!


Kako da osvojite karte?

Malo pozorište će nagraditi četiri čitateljke sa po dve karte za predstavu "Strašne priče braće Grim", odnosno "Tri praseta" (u navedenim terminima), koje prve pošalju tačan odgovor na pitanje: Ko je režirao predstavu "Tri praseta"? Pošaljite odgovor i vaše podatke (ime i prezime, telefon i kontakt adresu) na mejl redakcija@yumama.com.


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama. 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama