U četvrtak, 23. novembra od 10, 11 i 13.30 časova u Atrijumu Dečjeg kulturnog centra Beograd đaci i profesori Hemijsko-prehrambeno tehnološke škole iz Beograda instaliraće laboratoriju u kojoj će sa svojim drugarima iz  osnovnih škola izvoditi eksperimente iz: fizike, hemije, mikrobiologije, farmacije i  prehrambene tehnologije.

Biće izvedeni zanimljivi ogledi: puštanje "duha iz boce", paljenje karte koje neće izgoreti, paljenje plamena bez šibice, pravljenje "slonovske paste", paljenje balon od pene i istraživanje meste zločina.

U Maloj sali DKCB đaci će se upoznati sa mineralom Jadarit – srpskim kriptonitom, a uz pomoć karata savladaće osnove Mendeljejevog periodnog sistema elemenata.

Osnovci će se informisati o zanimanjaima kao što su hemijsko-tehnološki tehničar, tehničar za zaštitu životne sredine, tehničar za industrijsku farmaceutsku tehnologiju i biotehnologiju, hemijski laborant, prehrambeni tehničar, pekar i mesar.

Učenici će moći da probaju proizvode iz školske pekare, kao i kozmetiku koju su napravili đaci Hemijsko-prehrambene tehnološke škole.

Ulaz je besplatan!

Kontakt za prijave: 060 167 33 26

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama