"Krcko Oraščić”, subota 07. februar u 17 sati 

Krcko Oraščić je zabavna, ali pre svega edukativna predstava u realizaciji "Teatra78", koja mališane uči pravim vrednostima: pravo bogatstvo je u srcu svakog čoveka, kao i njegova lepota.

„Krcko Oraščić“ je devetnaestovekovna bajka E.T.A. Hofmana koja, svojim uzbudljivim zapletom i velikim emotivnim nabojem, od nastanka do danas osvaja publiku širom sveta. Deo je standardnog repertoara velikog broja svetskih pozorišta, bilo da je u pitanju balet ili predstava za decu, a poznate su njene brojne filmske i televizijske ekranizacije.

Ideja vodilja Hofmanovog originala Krcka Oraščića je: „ne suditi čoveku po spoljašnjosti, već po njegovim duhovnim kvalitetima.“

“Hogarova misija”, nedelja 8. februar u 12 sati

Hamlet, sin Hogara Strašnog, upisao je Varvarsku književnu akademiju. Njegovom ocu se to baš i nije dopalo jer je imao druge planove s njim. Želeo je da ga Hamlet nasledi u njegovoj firmi za pljačku i otimanje, a ne da postane obrazovana osoba. Zabavna i poučna predstava HOGAROVA MISIJA o dogodovštinama ovog junaka premijerno je odigrana u „Teatru 78“ 31.01. Izvođenjem komičnog komada pozorište za decu „Teatar 78“ je posle zimske pauze otpočelo novu sezonu.

Porodičnu priču o Hogaru i Hamletu režirao je Lazar Dubovac, a u loge tumače, osim reditelja i Marija Puškarov – Popović, Saša Đurašević i Vladimir Popović. 

Poklon karte!

Yumama i "Teatar 78" nagradiće tri čitateljke sa po dve karte (za pomenute predstave) koje prve pošalju tačan odgovor na pitanje: Gde se nalazi Teatar 78? Pored odgovora, na naš mejl redakcija@yumama.com pošaljite i sledeće podatke: Vaše ime i prezime, telefon i kontakt adresu.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama