Kako prenosi BabyCenter, stručnjaci preporučuju da se deci krajnici operišu tokom letnjih meseci, a razlog za to nije medicinske prirode, već je, jednostavno, praktičan.

"Deci je potrebno od deset dana do dve nedelje za oporavak, pa leto pruža idealnu mogućnost da se krajnici izvade, a da to ne ugrozi školske obaveze ili proslavu zimskih praznika“, objasnila je dr Lora Koci, otorinolaringolog bolnice "Gotlijeb Memorijal" u Melrouz Parku.

"Ciljevi njihovog uklanjanja, uglavnom, uključuju: poboljšavanje disanja, prestanak hrkanja i proređivanje prehlada i infekcija uha. Ništa od toga ne ugrožava život niti je hitno, pa se operacija može izvršiti onda kada je to najpogodnije", objasnila je ona.

Kako je dodala, problemi s krajnicima mogu izazvati poremećaje sna, koji dalje dovode do preosetljivosti, lošeg uspeha u školi i, čak, poremećaja u razvoju.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama