Koronavirus najnovije

"Danas ili sutra treba da dobijemo još 1.000 do 1.200 pakovanja ove vakcine", rekla je Tanjugu rukovodilac Centra za informacije o lekovima u "Apoteci Beograd" Milana Dučić i dodala da će ona biti isporučena u sve 124 apoteke ove ustanove.

Petovalentne vakcine "pentaksim", proizvođača "Sanofi Paster", daju se deci kao zaštita od difterije, tetanusa, velikog kašlja, hemofilus influence tipa B i dečje paralize.

Saznajte: Da li je Pentaksim vakcina dobar izbor?

Od početka aprila, petovalentne vakcine nisu mogle da se nađu na tržištu u Srbiji, što je roditeljima dece koja su primila prvu dozu napravilo probleme oko nabavke još dve doze za revakcinaciju.

Apotekama u zemlji je sredinom prošle sedmice isporučena količina vakcina koja je gotovo potpuno rasprodata i još može da se pronađe u pojedinim manjim apotekama van centra grada.

U Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje Tanjugu je ranije rečeno da će od 1. januara 2015. u Srbiji početi vakcinacija dece petovalentnom vakcinom o trošku RFZO.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama