Zaposleni očevi s decom provedu u proseku 35 minuta svaki dan, dok su u sedamdesetima imali svega pet minuta za njih, utvrdila je zajednička studija Univerziteta u London i španskog Univerziteta u Sevilji. Oni zajedno provedu sedam puta više vremena nego pre 40 godina, piše”Dejli mejl”.

I majke se danas više druže s decom, kako prenosi 24 sata.hr. Naime, 1974. su mame sa svojim mališanima provodile su tek 15 minuta na dan, a danas gotovo sat vremena. Način na koji vreme provode s decom zavisi od društvene pozadine samih roditelja.

Pokazalo se da obrazovaniji roditelji češće pomažu mališanima pri izdradi domaćih zadataka i u školskim aktivnostima, dok roditelji nižeg obrazovnog stupnja ne učestvuju dovoljno u njihovom učenju.

“Što se roditelji više posvete deci, posebno aktivnostima koje su dobre za njihov razvoj, to će i ona biti bolje”, istakla je koautorika studije dr Almudena Sevilja.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama