Umesto uobičajene školske priredbe, direktorka Osnovne škole "Jelena Ćetković", Živka Radivojević, odlučila je da ove godine organizuje rok koncert.


"Želela sam da pokažem deci da škola nije samo za učenje, već da se u njoj mogu i zabaviti. Škola je njihova druga kuća i to želim da moji učenici znaju. Ovo je prvi put bila proslava za decu, jer su svih prethodnih godina bile organizovane priredbe, na kojima većine dece nije ni bilo prisutno", izjavila je za Yumamu direktorka škole. "Deca to znaju da cene, bili su divni na koncertu, a iza sebe nisu ostavili ni papirić", dodala je.

U organizaciji koncerta učestvovali su zaposleni u ovoj školi, ali i brojni roditelji. Roditelji su na koncert mogli ući samo u pratnji svog detetaPoseban zadatak su imali "tate redari" koji su obezbeđivali školsko dvorište i binu.

Uporna kiša i hladno vreme nisu sprečili pevača Čuturu da se sa svojim kolegom pojavi na velikoj bini u dvorištu OŠ "Jelena Ćetković". Mladi rege bend Mašta Bašta i bend, čiji su članovi učenici ove zvezdarske škole, dodatno su zagrejali atmosferu, a sve simpatije je pobrala profesorka fizičkog vaspitanja, Bojana Todorović, koja je otpevala nekoliko pesama sa svojim bendom Avenija.

Svakako, najviše interesovanja izazvao je dolazak poznatog benda Van Gog. Đule se prisutnim učenicima obratio rečima:

"Drago mi je što vidim vaša nasmejana lica i što postoji škola koja deci pokazuje prave vrednosti. Deco, na pravom ste putu!"

Nadamo se da će ovaj rok koncert biti dobar primer drugim školama kako da Dan škole zaista posvete svojim učenicima. 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama