Koronavirus najnovije

Agencija Ansa piše o nesvakidašnjem velikodušnom gestu jednog čoveka. On u devetoj deceniji spada u prioritetnu grupu osoba koje treba da se vakcinišu pre drugih.

Kako navodi agencija, 91-godišnji Ðovani je u lokalnim novinama "Nacione" pročitao apel roditelja bolesnog mladića koji su tražili od regije Toskana da se i roditelji hendikepirane dece stave u prioritetnu grupu da bi zaštitili svoje dete.

"Vakcinišite Mateovu majku, njoj je potrebnije, ne sme rizikovati da donese zarazu kući, Ja sam imao dug život, imam veliku porodicu", ovim rečima je vremešni Italijan objasnio svoju ponudu.

Međutim, kako pišu novine, sprovesti u delo ovu ponudu nije jednostavno, jer bi to bi predstavljalo presedan, ali bi isto tako predstavljalo rizik za zdravlje i život starca, a tu odluku i rizik niko ne želi da preuzme na sebe.

U Italiji je do sada, od 62 miliona stanovnika, protiv kovida 19 vakcinisano 2,8 miliona, što je tek 4,75 odsto populacije.

Sada se vakcinišu oni koji spadaju u prioritetnu grupu, a to su osobe preko 80 godina starosti, zdravstveno osoblje i zaposleni u školama.

Pročitajte i...

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama