Koronavirus najnovije

Džozefa Flavila udario je automobil neposredno pre nego što je počela pandemija koronavirusa. Tinejdžer bio je u komi tokom borbe koju je svet vodio protiv kovida. Posle skoro godinu dana probudio se iz kome i saznao sa čime se svet suočava.

Devetnaestogodišnjeg dečaka je udario automobil 1. marta u Stafordširu u Velikoj Britaniji. Zbog teških povreda bio je u komi u Lesiter bolnici i u januaru 2021. godine konačno je otvorio oči. Njegova porodica je presrećna što su najgori dani iza njega, ali nisu znali kako da mu objasne da je pandemija još uvek u jeku i da ljudi drže fizičku distancu.

Džozefova tetka, Seli Flavil Smit za britanski "Metro" otkrila je kako je reagovao nakon buđenja iz kome.

"Kada je otvorio oči nije reagovao ni na šta, ali posle nekoliko dana polako je napredovao. Trudi se da reaguje i da nam se nasmeje. Polako mu se vraćaju i telesne funkcije. Moramo da ostaneo pozitivni jer zaista napreduje", rekla je Seli.

Džozef je čak dva puta i dobio kovid - jednom u toku kome, drugi put nakon kome.

"On je jedini čovek koji je imao dva puta koronu, a da to ni ne zna", rekli su članovi porodice.

Zbog drugog pozitivnog testa moraće da ostane izolovan bez mogućnosti posete jer je u preživeo tešku saobraćajnu nesreću i još uvek je u teškom zdravstvenom stanju.

Njegova porodica nije mogla da ga poseti, ali su se videli uz pomoć aplikacije Fejstajm.

"Nismo sigurni da trenutno razume šta se desilo i da je nakon nesreće na snagu stupio karantin širom sveta jer je celu pandemiju bio u komi. Kako objasniti pandemiju nekome ko je bio u komi", rekli su članovi porodice.

Majka i otac još uvek nisu sigurni kolike su posledice posle saobraćajne nesreće i kome jer lekari za sada ne daju prognoze o povredama koje mozak zadobio. Mada, Džozef reaguje na spoljne nadržaje.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama