Koronavirus najnovije

Mnoge roditelje brine odluka o tome da li će mališani odlaziti u školu ili će pak pohađati nastavu od kuće.

Prvi septembar je i dalje daleko, s obzirom na promenljivost epidemije, ali za sada mogu da se ponude ideje o tome kako će se odvijati nastava u školama od prvog septembra.

Ministar Mladen Šarčević ističe da je najlošiji model rada upravo onaj od kuće, na koji smo bili primorani za vreme vanrednog stanja. 

Ukoliko sve bude kako treba, onda bi mogli da se ispoštuju određeni modeli rada.

Mlađi osnovci treba da krenu na nastavu", ističe ministar Šarčević o nastavi četvrtog razreda.

Mlađi učenici će biti podeljeni na dve grupe.

Manji broj đaka će prisustvovati u učionici, i oni će biti udaljeni na 1,5 metar. Odeljenja će većinom biti podeljena na dva, ukoliko to bude potrebno. Časovi će biti skraćeni na trideset minuta.

"Petaci, šestaci, sedmaci će imati po pet časova dnevno."

Ministar je istakao da će roditelji tokom septembra moći da odluče da li će deca odlaziti u školu ili pohađati nastavu onlajn, ukoliko su imali smrtni slučaj ili pak obolele u porodici.

Ministar je istakao i to da rada u kabinetima, pevanja u horu bez maski neće biti.

"Dozvoljava se mogućnost da dete skloni masku dok sluša nastavu u svojoj klupi. Kada odgovara ili izlazi iz učionice, treba da nosi masku", ističe doktor Predrag Kon. 

Doktor Kon i ministar Šarčević su istakli da roditelji treba da budu najbolji saveznici tokom ovog perioda.

Zapratite nas i na Instagramu!

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama