Koronavirus najnovije

Mladen Šarčević, ministar prosvete, izjavio je za  Kurir da je to ministartvo već preporučilo da se učenici ne vode na eksurzije u delove Italije, gde se pojavio koronavirus.

- Već smo poslali preporuke u vezi sa tim - naveo je Šarčević

Italijanske regije Lombardija i Veneto najviše su pogođene virusom koji je krenuo iz Kine i do sada odneo 2.247 žrtava, dok je više od 76.000 ljudi zaraženo širom sveta.

Italijanski list Korijere dela Sera piše da se očekuje da će broj zaraženih koronavirusom rasti iz sata u sat, a da je noćna mora u Italiji započela u petak ujutro kada je preminula prva zaražena osoba.

Za samo 48 sati od smrti te prve žrtve, pokrajine Pokrajine Lombardija i Veneto završile su u blokadi, u karantinu, dok se na putevima nalaze vojska i policija, a škole, bioskopi, bazeni i slično su zatvoreni na najmanje nedelju dana.

Italijanski list piše i da je u bolnici u Kodonju gde je bio hospitalizovan prvi oboleli pacijent najmanje pet doktora i medicinskih sestara zaraženo, dok je u bolnici u Dolu gde je hospitalizovana još jedna zaražena osoba troje medicinskih radnika zaraženo.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama