Koronavirus najnovije

Ministar prosvete Mladen Šarčević jutros je gostujući u jutarnjem programu rekao da će po svoj prilici zimski raspust i u centralnoj Srbiji biti produžen zbog gripa.

U međuvremenu odluka je doneta posle konsultacija sa Institutom za javno zdravlje Batut tako da će raspust za učenike osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji biti produžen do 24. februara na celoj teritoriji Srbije.

- To smo već uradili u Vojvodini a danas u toku dana donećemo odluku posle brifinga sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom koji je juče bio tamo - dodao je Šarčević naglasivši da i ove kao i prošle godine imamo blagu zimu s puno virusa pa još kad se deca skupe...   - rekao je ministar jutros uoči konačne odluke.

Ministarstvo zdravlja dalo je danas preporuku Ministarstvu prosvete da se produži zimski raspust. Preporuka je data kako bi se smanjilo širenje virusa gripa.

- Pametno je da se virus ne produžava posebno kad se deca skupe ali sada kreće i gunđanje zbog nadoknada i subota, posebno jer se kose sa takmičenjima i drugim obavezama... Plan nadoknade odrediće same škole - kaže ministar i predlaže da to bude kombinacija poneke subote i po jednog časa dnevno.

- To mi se čini kao dobra kombinacija ali treba voditi računa na pedagoško opterećenje po uzrastu - rekao je ministar dodajući da od sutra počinju javne konsultacije struke o novoj strategiji obrazovanja - pre svega predškolskom i osnovnom obrazovanju, a u toku marta na redu je srednje obrazovanje.

Zapratite nas i na Instagramu!

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama