Nina Seničar je objavom na Instagramu obavestila svoje pratioce da se porodila. Uz preslatku fotku stopala otkrila je i ime devojčice.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Nina Senicar (@ninasenicar) дана 12. Нов 2019. у 9:01 PST

"I tako je naš život dobio novi smisao. Dobrodošla Nora Grejs Elis", napisala je Nina i otkrila da se porodila 8. novembra.

Nina je odlučila da svojoj ćerkici da dva internacionalna imena, a evo odakle vode poreklo i kakvu simboliku nose.

Iako se ranije smatralo da je žensko lično ime Nora, skraćenica ili hipokoristika te umanjenica od imena Eleonora, danas se ovo ime sve češće sreće kao „samostalno“ lično ime.. U muslimanskim zemljama, varijanta imena Nora je ime Nura ili Nur, koje je dosta popularno ime za devojčice, a ima značenje – vatra; žig; pečat; varnica ili nešto sjajno ili svetlost; svetlina. Mnogo je verovatnija teorija o grčkom poreklu imena Nora, ali od grčke reči “eleos”, sa baš “originalnim” značenjem – milost; pravda; saosećajnost.

Što se tiče imena Grejs, koje u prevodu (kao i Nora) znači "milost", ono nosi poreklo iz rimske mitologije. U rimskoj mitologiji, Milosti su tri ćerke Zevsa, a u hrišćanstvu je ime "gratia" novi smisao 'milosti'.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama