Stigla je i Dečja nedelja!

Od 7. do 13. oktobra 2019. godine u Srbiji obeležavamo Dečju nedelju - posvećenu svim mališanima i njihovim pravima. 

Ova godina je naročito značajna zbog važnog jubileja - 30 godina Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta, najznačajnijeg međunarodnog dokumenta u oblasti ljudskih prava koja se tiču deteta.

Uz slogan Da pravo svako - dete uživa lako, ove godine će se u mnogim gradovima, na raznorazne načine, obeležiti i ova Dečja nedelja. Kao i svake godine, škole, predškolske ustanove, udruženja prave neobične i zabavne manifestacije, igre i takmičenja u kojim mališani maksimalno uživaju. 

Deca imaju priliku da budu kreativna, obelodane svoje stvaralaštvo iz različitih oblasti, da se takmiče u sportovima, učestvuju u maskenbalima, vašarima, radionicama, i mnogo čemu još... 

Pozivamo sve nastavnike, vaspitače, roditelje da nam pišu na koji način su uposlili svoju maštu i kreativnost, i kako su to mališani iz njihovog mesta, škole ili vrtića obeležili dane posvećene detinjstvu.

Pošaljite nam svoju priču i fotografije na mejl: redakcija@yumama.com ili nam pišite u inboks na Fejsbuku i Instagramu!

Najkreativnije i najzabavnije ideje objavićemo na našem sajtu!

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama