Koronavirus najnovije

Đake u Srbiji sa startom nove školske godine, od 1. septembra, očekuju i velike promene budući da će koncept jednosmenske nastave početi da se primenjuje u 204 osnovne škole u Srbiji. Zbog velikog interesovanja među roditeljima, objavljen je spisak svih ustanova.

Koncept jednosmenske nastave predviđa da mališani koji pohađaju osmoletke na časove idu samo u jednu smenu, a da u školi ostaju posle časova od 12.30 do 16.30. Ideja je da se učenicima ponude dobro osmišljene aktivnosti nakon redovne nastave, ali tako da svoje vreme koriste u funkciji razvoja.

Deci će biti ponuđeno 50 različitih sadržaja, moći će da uče pod nadzorom nastavnika, biće im ponuđeno više sporta, a vodiće se računa i o njihovoj ishrani.

Osnovne škole će ostvarivati različite modele programa i aktivnosti u jednosmenskoj organizaciji rada u matičnim školama i izdvojenim odeljenjima. U ovom velikom projektu učestvuju škole koje su obezbedile neophodne uslove - prostor, osoblje, kuhinju ili ketering.
Foto: Kurir/Printscreen


Foto: Kurir/Printscreen

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama