Kompanija "Fišer Prajs" je u četvrtak objavila da iz prodaje povlači preko 71.000 dodatnih nagnutih delova za spavanje, zbog opasnosti da se deca okrenu na stomak, nakon čega može doći do povreda ili pak smrti. 

Ti delovi se nalaze uz ogradice za igru. Nagnuti deo za spavanje se zakači na vrh ogradice, te dete može spavati u njemu.

Iako nije bilo smrtnih slučajeva niti povreda u njihovim proizvodima, kompanija je ipak odlučila da ih povuče iz prodaje radi sigurnosti.

Odluka je doneta zbog toga što se desilo više od 30 smrtnih slučajeva u ovakvim proizvodima za spavanje, koji uključuju i jednu od njihovih kolevki, a koju je kompanija povukla iz upotrebe u aprilu.

Ogradice i nosiljke su i dalje sigurne za upotrebu, dok se roditeljima savetuje da prestanu da koriste ovaj dodatak za spavanje.

"'Fišer Prajs' želi da stvara sigurne i proizvode visokog kvaliteta za potrošače svih doba. Sigurnost je uvek bila i ostaće naša osnovna misija", izjavili su predstavnici kompanije. 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama