Kako je naveo zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, zbog jakog nevremena poplavljeni su i objekti predškolskih ustanova u Beogradu.

"Zbog kiše je poplavljeno 20 obdaništa. Na osnovu plana koji je napravio Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, deca iz ovih obdaništa će biti raspoređena u druge vrtiće, a roditelji će dobiti raspored gde će deca biti prebačena", izjavio je on i dodao da je oko 6.000 domaćinstava sinoć ostalo bez struje.

Samo je na levoj obali Dunava juče palo 100 litara vode po metru kvadratnom, što su prosečne mesečne padavine.

"Na levoj obali Dunava je za oko 45 minuta palo 100 litara vode po litru kvadratnom što su jednomesečne padavine, a za poslednja tri dana ovde je palo skoro 170 litara vode po metru kvadratnom. Kolika je to količina padavina vidi se kada se uporedi sa poplavama u Obrenovcu 2014. godine kada je palo 185 litara", rekao je zamenik gradonačelnika.

Usled jakog nevremena, izlila se kanalizacija, drveće je lomljeno, a od jutros ni tramvaji ne saobraćaju Novim Beogradom.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama