Koronavirus najnovije

Početkom meseca marta je objavljeno da će Fejsbuk sankcionisati sve grupe i stranice koje šire dezinformacije o vakcinaciji.

Vakcina protiv morbila, mumpsa i rubeole (MMR) nije povezana sa povećanim rizikom od autizma, pa čak ni kod dece koja imaju braću i sestre sa poremećajima, istakla je nova danska studija objavljena 4. marta 2019.

Kako je najavila ova društvena mreža, one neće biti bukvalno uklonjene, već se neće pojavljivati među preporučenim stranicama, niti prilikom pretraživanja.

To je najnoviji korak koji preduzima ova platforma kako bi se izborila sa dezinformacijama koje se šire društvenim mrežama.

Fejsbuk je istakao da će učiniti svoj doprinos Svetskoj zdravstvenoj organizaciji koja je dokazima negirala sve obmane o vakcinaciji.

Iako će pomenute grupe i stranice verovatno i dalje širiti dezinformacije, one se više neće pojavljivati u predloženim objavama prilikom pretrage na Fejsbuku. 

Svakoga dana se sve više povećava broj dece koja nisu vakcinisana, što može imati kobne posledice po mališane.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama