Nevakidašnji slučaj u Nišu zbunio je čak i spasilačke službe, jer, kako je potvrđeno, u svojoj praksi su imali raznovrsne intervencije, ali prvu ovakve vrste.

Nestašluk jednog dvogodišnjeg deteta iz Niša koje je jutros nataklo dečju dasku za wc šolju na glavu digao je na noge hitne službe, pa su se u nesvakidašnju spasilačku misiju uključili vatrogasci, Hitna pomoć a obaveštena je i policija.

Kako se saznaje, nakon bezuspešnog pokušaja da detetu sa glave skinu plastični adapter za wc šolju, roditelji su pozvali vatrogasce. Međutim, spasioci su procenili da je bezbednije da se ovaj "zahvat" poveri medicinskom osoblju pa su pozvali Hitnu pomoć.

"Naša ekipa je reagovala po pozivu, lekar je skinuo detetu taj predmet sa glave a pošto je ustanovljeno da nikakve povrede nije zadobilo nije bilo potrebe za daljim postupanjem", saopšteno je u niškoj Hitnoj pomoći.

Niške spasilačke službe, kako nam je potvrđeno, su u svojoj praksi imale raznovrsne intervencije, ali prvu ovakve vrste.

 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama