Kristina Spirig (31) iz Švajcarske se osam godina bavi plesom oko šipke. A, koliko je zaljubljena u ovaj sport govori i to da nije prestala da trenira čak ni kad je bila u poodmakloj trudnoći.

Ova 31-godišnjakinja je bila upozorena od strane lekara da je ova vrsta plesa rizična za njeno stanje, ali uprkos tome, ona je plesala i dva sata pre odlaska na porođaj "obrnula još jedan krug".

Kako je rekla za britanski "Miror", smatra da svaki pokret oko šipke "njenu bebu uspavljuje". Na svu sreću, ona se porodila u junu ove godine i na svet donela zdravog dečaka.

Kristina se u ples oko šipke zaljubila nakon rođenja njenog prvog sina pre osam godina. Tragala je za nekim sportom u kome će moći da iskaže svoju strast. Čim je saznala za "pol dens" - zaljubila se.

"Nakon prvog porođaja 2010. godine želela sam da se bavim nekim sportom koji je sličan gimnastici, koju sam trenirala kao dete. Želela sam nešto strastveno. Kada sam videla kako prijateljica pleše, moje putovanje je krenulo. Ovim sportom radite i na mentalnoj i na fizičkoj jačini. To je kombinacija snage, fleksibilnosti, umetnosti i plesa. Postoji toliko trikova, kombinacija i oblika koje možete da naporavite a da vas učini srećnom, samouverenom i motivisanom za napredak. Od prvog dana ulaska u peti mesec, izbacila sam sve kombinacije u kojima stomakom dodirujem šipku", rekla je ona za "Miror".

Ona ističe da je svesna povreda, ali pošto zna kako koji pokret treba izvesti, nije joj bilo strašno da nastavi da i dalje trenira.

"Važno je imati dobar balans tela i znati na šta je sve vaše telo sposobno. Što duže plešete pre trudnoće, to će vam biti lakše kasnije. Smatram da mi je ples pomogao dosta što se tiče oporavka nakon porođaja", objasnila je ona.

Samo sedam nedelja od porođaja, Kristina se vratila na šipku i počela polako, ali sigurno da vraća svoje telo u pređašnje stanje.

"Bez obzira kako izgledate, da li ste sposobni, fleskibilni... svako može da nauči da pleše. Idite barem na jedan čas i, verujte mi, bićete iznenađeni koliko je to zabavno", zaključuje Kristina.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama