Koronavirus najnovije

Dakle, ovakva diskriminacija nije rezultat toga što je ime na bilo koji način uvredljivo, vulgarno ili pogrešno po verskoj i nacionalnoj osnovi.

U objašnjenju koje su roditelji dobili pisalo je da je nemoguće da njihova ćerkica pohađa taj vrtić iz razloga što "u grupi već postoji jedna devojčica koja se zove Ela".

Šokirana i izrevoltirana ova majka je o tome obavestila javnost na različite načine - putem medija, ali i preko društvenih mreža.

"Žao nam je, već imamo jednu Elu", započeo je vrtić poruku koju su prosledili majci, pa su dodali: "Ako imamo dve Ele, neće im biti jasno kojoj se obraćamo kad izgovorimo ime".

Ovaj mail je majka objavila u celosti u svom postu na Fejsbuku, a opravdano je izazvao bes korisnika i pregršt negativnih komentara.

"Dečja imena moraju se sastojati od najmanje 12 znakova, jedne brojke i jednog interpunkcijskog znaka", napisao je jedan korisnik. "I svakih 90 dana ga treba menjati!" dodao je sarkastično drugi.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama