Koronavirus najnovije

Ana Mihajlovski je napipala izraslinu u predelu dojke i bilo joj je jasno da borba sa tumorom tek predstoji. Odmah je otišla kod lekara, a svoju bolest smatra kao redovnu pojavu današnjice koja može da se reši jedino pravovremenom reakcijom.

"Rak je moj najveći strah, baš kao i mom najboljem prijatelju i mi to zovemo ona reč koja se nikada ne izgovara. Lekari mi nisu rekli da moram da idem na hitnu operaciju, već da to mora da leti. A ja sve što mogu danas, ne ostavljam za sutra", izjavila je Ana.

Priznaje da je neko od njoj bliskih ljudi prošao kroz istu borbu, ali nije želela da govori o kojoj osobi je reč. Strah je sve vreme bio prisutan i trebalo je vremena dok nije saznala da je posredi dobroćudni tumor. 

"Tumor je bio prevazišao veličinu za praćenje, sve je išlo brzo. Ništa se ne zna dok se ne uradi histopatološki nalaz. Mada, kada su lekari rekli: Benigno je, veruj, nikakav strah nisam imala", kaže Ana.

Voditeljka kaže da će biti srećna ukoliko barem nekoliko žena izvuče pouku iz njenog primera.

"Nisam razmišljala ni o čemu, imala sam sjajno društvo. Nisam krivila sebe, zapravo, bila sam besna na sebe zato što se nikada nisam pregledala, što je izuzetno neodgovorno. Ne samo prema sebi već i prema celoj porodici. Zato bih bila najsrećnija da barem nekoliko žena izvuče pouku iz mog primera. Ja jesam i veoma sam svesna da je moglo i da ne bude tako, da je tumor mogao da bude maligne prirode, da sam mogla da zakasnim. Zato je bitno da se kontrolišemo već od dvadesete godine", kaže Ana.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama