Društvene mreže i YouTube, od jutros su strašniji za još jedan uznemirujući snimak naše dece. 

Učenici Tehničke škole iz Aranđelovca objavili su snimak na kome maltretiraju drugaricu iz odeljenja. Udarcima u glavu, šamarima, pesnicama. 

Vršnjačko nasilje, kao i ponos istim i potreba dece da ga snimaju i objavljuju, već neko vreme je goruća tema u Srbiji, i uprkos svim naporima da se ono suzbije, čini se da su problemi ukorenjeni negde mnogo dublje. Toliko duboko da svaki roditelj mora da zavrne rukave i kopa i rukama i nogama jer je krajnje vreme da se problem iščupa iz korena.

Kako bi svi roditelji shvatili da apeli da se vršnjačko nasilje spreči nisu samo prazne priče, nego svako od nas pojedinačno mora ozbiljno da se bavi ovim problemom, mi sa vama delimo ovaj uznemirujuć snimak.

Vršnjačko nasilje je stvarno i ne dešava se samo "nekom drugom" i "negde tamo". Na ovom snimku moglo je biti vaše dete, a jednako je strašno da se nađe u ulozi zlostavljanog, i u ulozi zlostavljača. 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama