Kako javljaju strani mediji, popularni holivudski par Kim Kardašijan i njen suprug Kanje Vest navodno su unajmili surogat majku koja će im roditi treće dete.

Ovu odluku bračni par Vest doneo je nakon što su lekari potvrdili da bi za Kim treća trudnoća bila opasna po život zbog stanja koje je u medicini poznato kao placenta akreta, a označava urastanje placente u sluzokožu i mišiće materice, prenosi TMZ.

Par je navodno angažovao agenciju koja treba da im pronađe surogat majku, a finansijska strana dogovora podrazumeva da će toj ženi biti plaćeno ukupno 45.000 dolara tokom deset meseci, u ratama od 4.500 dolara, dok je inicijalni depozit agenciji 68.850 dolara.

Surogat majka će, ukoliko iz te trudnoće bude rođeno više od jednog deteta dobiti dodatnih 5.000 dolara "po detetu" (5.000 ako budu blizanci, 10.000 ako budu trojke i tako dalje).

Ukoliko tokom tog procesa surogat majka bude izgubila reproduktivne organe, biće joj isplaćene još 4.000 dolara.

Kim i Kanije zahtevaju da se surogat majka tokom trudnoće pridržava određenih pravila, tako da će žena koju angažuju morati da se obaveže da neće pušiti, konzumirati alkohol ili droge tokom trudnoće, kao i da će se uzdržavati od seksualnih odnosa tokom tri nedelje nakon embiotransfera.

Osim toga, zabranjeno će joj biti korišćenje saune, neće smeti da prilazi pesku u mačjim toaletima, da farba kosu, jede suši ili bilo šta što sadrži sirovu ribu, a dozvoljen će joj biti jedan napitak u toku dana koji sadrži kofein.

TMZ dalje navodi da se ugovorom osigurava da će Kim i Kanije preuzeti zakonsku i roditeljsku odgovornost za "bilo koje dete.... koje bi moglo imati bilo koje urođene ili druge abnormalnosti ili nedostatke", prenosi "Dejli mejl".

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama