Koronavirus najnovije

Spiner, neverovatno popularna igračka među decom, može se naći i "obogaćena" LED lampicama. 

Stotine spinera povučeni su iz prodaje u Velikoj Britaniji zbog upozorenja da bi baterije koje se nalaze u nekim modelima, mogle da izazovu gušenje ili unutrašnje krvarenje ako ih deca progutaju!

Naime, nadležni su naložili povlačenje ovih igračaka jer nemaju istaknuto upozorenje da sadrže baterije, niti informaciju o minimalnom uzrastu dece koja mogu da ga koriste.

Oni su upozorili da neki spineri koji imaju i LED lampice i litijum-jonske baterije, dovode do unutrašnjeg krvarenja u slučaju da dete proguta bateriju.

"Spineri su sada neverovatno popularni među decom i želimo da budemo sigurni da su oni koji ih koriste bezbedni", kaže Martin Vejl, član tamošnje organizacije za zaštitu potrošača.

"Naši radnici su utvrdili da spiner sadrže neke veoma male i opasne delove, pa smo ih povukli radi opšte bezbednosti".

On naglašava da bi trebalo kupovati samo spinere na kojima su istaknute informacije o bezbednosti, odnosno piše da sadrže bateriju koju bi dete moglo da proguta.

Druga opcija je da pazite koje spinere kupujete za decu, odnosno da kupujete samo one "obične" bez LED svetla i baterija.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama