Koronavirus najnovije

Jedna od najstresnijih situacija za roditelje je kada dete ne može da prestane da plače. To važi verovatno za celu planetu, osim za festival "Naki Sumo" čija je osnova baš dečji plač.

Tradicionalni festival ima korene stare nekoliko vekova, a održava se svake godine u Sensođi hramu u Tokiju. Glavne uloge imaju sumo rvači i bebe, samo borci na ovoj bini nemaju zadatak da nekoga izguraju iz kruga, već da nateraju dete da zaplače. Koje dete prvo pusti glas, ono je pobednik. 

Naki Sumo je nastao zbog dva verovanja, japanske izreke "naku ko wa sodatsu", koja znači "deca koja plaču brže rastu", ali i verovanja da plač bebe tera demone. 

Rvači i bebe obično nisu u srodstvu, a roditelji nemaju nikakvih problema da ljudi teški više od sto kilograma viču na njihove bebe, plaše ih urlicima ili stavljaju strašne maske. 

Razlog je nagrada - a to je verovanje da će "najbolji plakač" imati dug i srećan život.

Izvor: b92.net

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama