Koronavirus najnovije

Roditelji na Fejsbuku često postavljaju fotografije svoje maloletne dece ne obazirući se na potencijalnu opasnost koju bi to moglo da predstavlja.

Ukoliko i pored toga želite da objavljujete fotografije vaše dece, potrudite se da putem privatnih postavki te objave učinite vidljivim samo osobama koje poznajete.

Pogledajte i Deca na društvenim mrežama: 7 vrsta fotografija koje roditelji ne bi trebalo da objavljuju

Francuska, na primer, nema milosti za "neposlušne roditelje", pa su tako vlasti propisale kaznu koja iznosi 45.000 evra ili godinu dana zatvora. Tužbu protiv roditelja mogu da podignu samo deca i daje mogućnost deci da se zaštite u budućnosti u slučaju da nisu želeli da neke od fotografija na Fejsbuku ikad budu objavljene u javnosti.

Roditeljima se savetuje da fotografije dece nikad ne objavljuju kao javne postove, već da one budu dostupne samo ljudima koje lično poznaju.

U protivnom će deca moći da ih tuže.

Izvor: 24sata

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama