Koronavirus najnovije

Ne postoji devojčica koja u detinjstvu nije obožavala da se igra sa čuvenom Barbi lutkom, koja se kod nas naziva i Barbika. I dok je mnogi pamte kao zgodnu plavušu, deca će od ove godine imati priliku da upoznaju nešto drugačiju Barbi.

Naime, američka kompanija Mattel koja proizvodi najčuveniju lutku odlučila je da podari novo telo popularnoj igrački.

A photo posted by Barbie (@barbie) on Jan 28, 2016 at 6:04am PST

Tako sada u prodaji možemo naći visoku i nisku Barbiku, ali i onu sa oblinama. Do ovakvih promena došlo je pre svega zbog sve češćih kritika koje je kompanija Mattel dobijala, a koje su se odnosile na nerealističan izgled Barbike na koju se mnoge devojčice čak i ugledaju.

Zbog toga su čelnici kompanije Mattel odlučili da joj poklone promenu u izgledu, najveću u 57 godina njenog postojanja.

"Verujemo da je naša odgovornost da pokažemo devojčicama i njihovim roditeljima široki spektar lepote", poručila je Evelin Macoko, potpredsednica Mattela, a obožavatelji barbika širom sveta dočekali su ovu vest s oduševljenjem.

S obzirom da je Barbikin uticaj odavno prevazišao njenu osnovnu ulogu, ove promene će, mnogi smatraju, stvoriti i novi stav o ženskoj lepoti.

Da li vam se dopada kako izgledaju nove Barbike?

A photo posted by Barbie (@barbie) on Jan 28, 2016 at 4:39am PST

A photo posted by Barbie (@barbie) on Jan 28, 2016 at 8:01am PST

A photo posted by Barbie (@barbie) on Jan 28, 2016 at 10:27am PST

A photo posted by Barbie (@barbie) on Jan 28, 2016 at 9:46pm PST

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama