Kako je navedeno u saopštenju Turističke organizacije Srbije, tačno u podne, posetioce će pozdraviti gradonačelink Beograda Siniša Mali, posle čega će uslediti vatromet i karnevalska povorka zabavljača. 

Pored Svetogorske ulice i dela Makedonske - od Takovske do zgrade Doma omladine, Ulica otvorenog srca će se ove godine održati i u Skadarskoj ulici.

Na Pjaceti ispred Ateljea 212, 'Srpskoj kafani', ispred zgrade opštine Stari Grad, Radio Beograda, Kuće Đure Jakšića u Skadarliji, bistroa 'Familija' posetioci će uživati u raznovrsnom zabavnom programu. 

Glavni program za posetioce izvodiće poznati glumci i pevači - Neša Galija, dečiji hor 'Čarolija', Leontina, Ivana Negativ, Tijana Dapčević, Marina i Marija Gobović, glumci-pevači - Aleksandra Đoković, Sofija Juričan, Radomir Nikolić, Anđela Jovanović, Đorđe Stojković i Aleksandar Stefan Radišević, mađioničari, žongleri, klovnovi, glumci teatra MIMART, Salsa Y Punto - kubanski orkestar, Duvački orkestar, a deo programa simultano će se izvoditi i u Skadarliji.

Osim što će uživati u brojnim predstavama, koncertima i drugim zabavnim sadržajima, posetioci 'Ulice otvorenog srca' moći će i da se priključe humanitarnoj akciji i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Humanitarna akcija ovogodišnje 'Ulice otvorenog srca' biće posvećena deci i izgradnji novog i većeg prostora za decu Prihvatilišta Beograd, a sredstva će se prikupljati kupovinom novogodišnjih čestitki, razglednica koje će biti i glavno obeležje ovogodišnje akcije.

U okviru humanitarne akcije, Turistička organizacija Beograda i BS Turs organizuju razgledanje Beograda otvorenim autobusom. 

Polazak je sa Trga Nikole Pašića u 14 časova, a karte po ceni od 400 dinara se mogu kupiti u info centru TOB u Knez Mihailovoj 5.

Prihvatilište za decu je ustanova u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu koja zbrinjava najosetljivije kategorije mladih iz cele Srbije, uzrasta od sedam do 18 godina, među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja, deca ulice. 

Tokom 57 godina rada, u ovo ustanovi je zbrinuto više od 70.000 dece.

Izvor: Tanjug

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama