Koronavirus najnovije

Zahvaljujući IVF tretmanu veštačke oplodnje, čija cena izbosi 5.000 funti, ženama tehnički više muškarci nisu potrebni. 

Britanski mediji izveštavaju da je 25 heteroseksualnih žena rodilo decu, a da nije imalo seksualni odnos sa muškarcem. 

Maha Ragunat, doktorka na klinici za veštačku oplodnju u Notingemu, izjavila je da je pomogla devicama da dobiju decu. 


Pogledajte i Vantelesna oplodnja - prednosti i rizici

“Kada ih pitam zašto su se odlučile za ovaj tretman, najčešće mi odgovore da su spremne da imaju decu, ali da nemaju partnera sa kojim bi napravile dete. Mali procenat njih nikada nije imalo seksualni odnos”, rekla je Maha, prenosi “Metro”. 

Sa druge strane Džozefin Kvintvejl iz Etičkog reproduktivnog centra nije pristalica ovog novog trenda. 

“Šta je tim ženama dete? Meda da se igraju sa njim i da ga ostave na polici. Poruka prirode je da muškarac i žena imaju dete. Idealno bi bilo da dete ima majku i oca koji su u bračnoj zajednici. Činjenice dokazuju da je to najbolje za dete”, rekla je Džozefin. 

Najveći broj naučnika i doktora se pomirio sa činjenicom da je moderno doba sa sobom donelo nove oblike porodica koje uključuju samo jednog roditelja, ali konzervativnim teoretičarima i dalje ne odgovara ovakav poredak.

Izvor: B92

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama