Zbog velikih gužvi u beogradskim vrtićima, Grad je odlučio da roditeljima koji nisu mogli da upišu svoju decu u predškolske ustanove da subvencije za upis u privatne vrtiće. 

Pogledajte i Niš: Ishrana u vrtićima nije u skladu s potrebama mališana

Od 1. septembra tako će biti finansiran i boravak mališana u svim akreditovanim predškolskim ustanovama u prestonici.

Novi sistem trebalo bi da smanji liste čekanja, a pojedini privatni vrtići uveliko se pripremaju za prijem većeg broja dece.

Direktorka predškolske ustanove „Trešnjober“ u Beogradu Ljiljana Proković objasnila je nedavno za Kurir ko sve ispunjava uslove za ove subvencije i na koji način deca mogu da se upišu u njihovu ustanovu.

"Po odluci Skupštine grada, subvencije dobijaju roditelji, a ne privatne predškolske ustanove. Roditelji dece koja nisu upisana u državnu ustanovu, i koja su na upravo završenom konkursu ostala ispod crte, dobijaju potvrdu od te ustanove i na osnovu nje biraju privatnu predškolsku u koju će upisati dete. Na ovaj način deca koja su bila na listi čekanja mogu brže i efikasnije da dobiju svoje mesto u vrtiću", kaže Prokovićeva.

Izvor: Studio B, Kurir

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama