Koronavirus najnovije

Kada je prošlog vikenda osmogodišnja Marli MekLin sa roditeljima stigla na bazen u kanadskom gradu Guelfu, na brzinu je skinula svoju majicu i sa braćom potrčala ka bazenu. Međutim, devojčica nije ušla u vodu, jer ju je pre toga zaustavio spasilac i rekao da će morati da obuče gornji deo kupaćeg kostima.

Naime, prema pravilima bazena, devojčice starije od četiri godine moraju da nose oba dela kostima.

Pogledajte i Sporne fotografije: Dete u kupaćem kostimu na Fejsbuku

Za Marline roditelje ovo pravilo donosi više štete nego koristi.

“Marlin je posmatrana kao seksualno biće, a u isto vreme i osramoćena zbog nečega što i ne može da razume, jer je isuviše mala”, izjavio je ogorčen otac Kori MekLin, dok je njegova supruga Anika dodala da bi, ukoliko je takvo pravilo, sva deca trebalo da budu pokrivena od vrata na dole.

Pogledajte i Saveti za kupanje dece u kućnim bazenima

Ipak, menadžerka gradskih parkova, Kristen Skot, nema u planu da promeni pravila i tvrdi da je to zarad “bezbednog i prijatnog rekreativnog iskustva” svih posetilaca bazana.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama