Devojčica Endžel je rođena carskim rezom 4. aprila u Omahi. Na rođenju je bila teška samo 1,2 kilograma, ali se brzo oporavila i u utorak je puštena iz bolnice. 

Međutim, priča o rođenju ovog nedonoščeta je drugačija od ostalih, jer se mala Endžel rodila 54 dana nakon što su lekari proglasili moždanu smrt njene majke Karle Perez.

Pročitajte i... Smrt drage osobe: Kako pomoći detetu da preboli gubitak?

Dvadesetdvogodišnja Karla se u februaru, dok je nosila drugu bebu, požalila na glavobolju, a ubrzo potom i onesvestila. U bolnici su utvrdili da ima krvarenje na mozgu. 

"Morali smo, nažalost, da donesemo teške odluke. Karlina beba je bila zdrava, ali je tada još nismo mogli poroditi jer bi to bilo prerano. Onda je njena porodica odlučila da Karlu održavamo u životu sve dok beba ne bude dovoljno velika i teška za porođaj", izjavio je lekar ove bolnice, dr Endru Robertson.

Perez je bila prva žena od 1999. godine koju su lekari veštački održavali u životu kako bi iznela trudnoćuMala Endžel je rođena u 31. nedelji trudnoće.

Pročitajte i... Dečak rođen tri godine nakon smrti oca

"Njen prvi plač bio je gorko-sladak. On je značio da je živa, ali nažalost njena majka je bila mrtva", kazali su lekari.

Smrt mlade majke su proglasili 6. aprila, a njeni organi su donirani sledećeg dana.

Posle više nedelja provedenih u bolnici, Endžel je puštena kući u utorak i o njoj se sada brinu njeni deda i baka u Nebraski.

Izvor: Žena

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama