Manekenka Jovana Švonja postala je mama devojčice, kojoj su ona i njen izabranik, fudbaler Vladimir Ðorđević, dali ime Noel (eng. Božić).


Pročitaje i... Jovana Švonja rodila devojčlicu: Pogledajte prvu fotografiju male Noel (FOTO)

Izbor imena poznatog para naišao je na razne komentare na društvenim mrežama, pa je lepa mama odlučila da reaguje. Jovana je, naime, napisala objašnjenje na svom Fejsbuk profilu, što je takođe mnoge ostavilo bez teksta:

"Kako li sam samo mogla svom detetu da dam ime Noel, ma sram me bilo! Od toliko Jelena, Jovana, Maja, Svetlana, Radmila, Milica, Leposava i ostalih srpskih imena. Pa možda zato što ne nameravam da ograničim dete upravo na tu Srbiju na koju ste ponosni samo kada neko treba da se ispljuje na osnovu imena koje dodeli svom novorođenčetu. Toliko plitkih, malih i zavidnih ljudi... Ona je moja Noel, moj Božić i daću sve od sebe da odrasta što dalje od te iste Srbije, ne zato što ne volim zemlju u kojoj sam rođena i odrastala, naprotiv (Srbiju volim svim srcem), već zato što su ljudi u njoj iz minuta u minut sve veća goveda koja u tako velikoj i divnoj stvari kao sto je rađanje novog malog neiskvarenog života koriste tako banalnu stvar da bi mogli da šire negativnost. E pa dragi moji, izvolite pa pravite i rađajte decu pa ih nazivajte Miloš, Draža, Ratko, Slobodan... Možda onda budete veći Srbi. I ljudi. A do tada mi sjašite sa grbače, imam dete kome treba da se posvetim. Laku noć", napisala je manekenka.  

Pročitajte i... Vodič za pravilan odabir imena za bebu

❤️

A photo posted by Jovana Djordjevic (@callmelolita) on Mar 27, 2015 at 1:59pm PDT

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama