Koronavirus najnovije

Kompanija Stoma Medical iz Kalifornije pronašla je rešenje za sve one koji nisu zadovoljni svojom bojom očiju.

Naime, zahvaljujući ovoj kompaniji možete promeniti boju smeđih očiju u plave i to za samo 30 sekundi tretmana posebnim laserom. 

Pogledajte i Zašto se menja boja bebinih očiju?

Tretman se, za sada, može obaviti samo u određenim zemljama van Sjedinjenih Američkih Država, a koša neverovatnih 5000 dolara.

Kako bi se uklonio smeđi pigment iz oka, ova kompanija je osmislila tehniku koja uključuje laser niskog nivoa energije. 

Svetlost pogađa dužicu oka, a tamni pigment upija svetlost, čime započinje njegovo postepeno uklanjanje. 

Pogledajte i Genetika: Od koga će beba naslediti boju očiju?

Zanimljivo je da plave oči zapravo nemaju određenu boju jer sve zavisi od količine svetla koja je na raspolaganju kad pogledate u nju, a iza smeđih očiju se kriju u stvari plave", objašnjava Greg Homer predsednik kompanije Stoma Medical. 

Tretman traje samo 30 sekundi, a pacijenti nakon toga treba da čekaju nekoliko nedelja da bi se braon boja skroz izgubila.

Do sada je kroz proceduru promene boje očiju prošlo 17 pacijenata iz Meksika i 20 iz Kostarike, a kompanija se nada da će kroz nekoliko godina broj testiranih povećati.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama